Dragi utilizatori, dorim sa va informam ca site-ul nostru a fost recent mutat pe o noua platforma iar in timpul acestui proces de tranzitie este posibil sa intampinati anumite erori. Va multumim pentru intelegere.

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE


1. Elemente definitorii

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL în calitate de Vânzător prin intermediul site-ului www.bricolaj-mag.ro către Cumpărător.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

 • Bunuri și Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmază a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.
 • Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și/sau predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
 • Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul solicită să primească de la Vânzător bunurile și serviciile comandate și este de acord să facă plata acestora.
 • Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: email/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri și Servicii adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea “Cont/Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.
 • Conformitatea comenzii - produsele livrate respectă comanda confirmată și acceptată.
 • Conformitatea produsului - produsul respectă specificațiile menționate în fișa tehnică emisă de producător.
 • Consumator/Client/Cumpărător/Utilizator – orice persoană fizică sau persoană juridică ce efectuează comenzi și și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului.
 • Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător și istoricul comenzilor acestuia. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
 • Conținut – reprezintă:
  • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
  • date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.
 • Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător prin care Vânzătorul este de acord să livreze bunurile și serviciile comandate de Cumpărător în cantitățile, la prețul și în termenul stabilit de comun acord prin confirmarea telefonică, de către Vânzător, a comenzii.
 • Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.
 • Drepturi de Proprietate Intelectuală (în cele ce urmează DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natura de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
 • Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze liste cu Bunuri și Servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a bunurilor și serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.
 • Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Cumpărător față de un produs. Rating-ul se exprimă sub formă de stele, fiecare Bun putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Cumpărător asupra unui Bun sau Serviciu.
 • Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă Bunul sau Serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.
 • Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.
 • Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătită de către Vânzător sau un Furnizor al acestuia către societatea autorizată cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.
 • Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către Vânzător, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
 • Vânzător - societatea comercială SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL, având sediul social în Strada Crisan, Nr. 22A, Bloc 135D, Sc. B, Ap. 28, Ploiești, Județ Prahova, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J29/2083/2016, CUI RO 36790393, cont IBAN: RO03 BACX 0000 0013 8114 0001, banca UNICREDIT BANK PLOIEȘTI, telefon 0800 990 050, e-mail: office@bricolaj-mag.ro.

2. Trimiterea comenzilor

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

Comanda va conține următoarele, în ordinea importanței:

 • Mențiunile clare și complete asupra produselor/serviciilor comandate, cantităților comandate și a datelor de livrare și facturare, inclusiv datelor de contact.
 • Observațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul).

3. Termeni și condiții

Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii, are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii de către Vânzător. Această notificare se poate efectua electronic (e-mail) sau telefonic.

Confirmarea și acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea Cumpărătorului.

Confirmarea și acceptarea comenzii de către Vânzător reprezintă comunicarea neechivocă către Cumpărător a obligației Vânzătorului de a vinde un anumit produs/serviciu, într-o cantitate specificată, la un preț concret, cu menționarea termenului de livrare.

Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată și neacceptată ca având valoarea unui Contract.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa contractul din cauza că produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie să informeze consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de către Vânzător în maximum 30 de zile.

Vânzătorul nu este răspunzător pentru erorile tehnice ce pot apărea în urma procesării automate a datelor din site, acesta având însă obligația de a comunica Cumpărătorului situațiile astfel descrise.

4. Politica de vânzare online

Accesul în vederea efectuării unei Comenzi îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător.

Pentru motive justificate, BRICOTEHNIK EXPERT își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că, în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Vânzătorul.

Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta, inclusiv prin suport online (Live Chat) sau prin adresele menționate în Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

BRICOTEHNIK EXPERT poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Toate tarifele aferente Bunurilor și/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

În condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site include Taxa de timbru verde. În cazul în care Utilizatorul/Cumpărătorul solicită detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții al Vânzătorului.

În cazul plăților online, Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând, dar nelimitându-se la, comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

După achiziționarea unui Bun sau Serviciu, Cumpărătorului i se va putea solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisă către adresa de e-mail înscrisă de Cumpărător în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Cumpărători de pe Site și se implică activ în dezvoltarea de noi Servicii și în detalierea cât mai completă a caracteristicilor Bunurilor.

5. Drepturile și obligațiile Vânzătorului

Vânzătorul are dreptul de a confirma/infirma comenzile plasate de Cumpărător.

Vânzătorul are dreptul de a încasa prețul produselor/serviciilor vândute.

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului.

Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă Vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

Comunicarea cu magazinul se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate părerile sau adresările ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat.

Vânzătorul are dreptul de a nu accepta și confirma comenzile care cuprind erorile tehnice ce pot apărea în urma procesării automate a datelor din site.

Vânzătorul are dreptul de a percepe tarife suplimentare pentru produsele returnate de către Cumpărător, dacă acestea nu se află în ambalajul original sau prezintă urme de utilizare.

Vânzătorul are obligația de a livra produsele/serviciile conform comenzilor confirmate și acceptate.

Vânzătorul are dreptul de a accepta decizia de anulare/returnare a comenzii trimisă de către Cumpărător și de a restitui acestuia prețul produselor, în termen de 14 zile de la data recepționării de către Vânzător a produselor returnate de către Cumpărător, cu condiția ca produsele ce au făcut obiectul comenzii anulate să nu fi fost utilizate și să nu prezinte urme de deteriorare (zgârieturi, îndoituri, crăpături etc.).

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului a tranzacției, în cazul plății online;
 • invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plății online;
 • datele furnizate de către Client/Cumpărător pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;
 • livrarea prin curier/mijloacele de transport ale Vânzătorului nu a fost posibilă (ex. clientul nu poate fi găsit de curier telefonic și/sau fizic la adresa indicată pentru livrarea bunurilor cumpărate, etc.);
 • imposibilitatea livrării produselor în termenul de livrare estimat, din motive care nu țin de Vânzător;
 • dacă prețul produsului este derizoriu (așa cum este definit în Art. 1665 al Codului Civil).

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al nerespectării de către Cumpărător al instrucțiunilor de utilizare ale produsului sau pentru situațiile pe care nu le poate controla (livrări întârziate/pierdute de către Curier etc).

Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor/Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.

6. Drepturile și obligațiile Cumpărătorului

Cumpărătorul Cumpărătorul are dreptul de a primi produsele/serviciile comandate conform comenzii confirmate și acceptate.

Cumpărătorul are obligația de a achita contravaloarea produselor/serviciilor comandate conform comenzii confirmate și acceptate.

Cumpărătorul are obligația de a utiliza produsele achiziționate conform instrucțiunilor de utilizare.

În cazul lipsei conformității produsului, Cumpărătorul are dreptul de a solicita Vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, ori să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului privind acest produs.

Cumpărătorul are obligația să informeze Vânzătorul despre lipsa de conformitate a produsului în termen de 3 zile de la data constatării, fără ca această dată să depășească perioada garanției produsului.

Cumpărătorul are dreptul de a beneficia de garanția produselor achiziționate conform secțiunii "Garanții" din prezentul document "Termeni și condiții".

Cumpărătorul are dreptul de a anula decizia de achiziție și obligația de a returna produsele achiziționate, fără a suporta costuri suplimentare decât cele de livrare, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii acestora, cu condiția ca produsele ce au făcut obiectul comenzii anulate să nu fi fost utilizate și să nu prezinte urme de deteriorare (zgârieturi, îndoituri, crăpături etc.), cu obligația înștiințării prealabile a Vânzătorului. Cumpărătorul are dreptul ca în termen de 14 zile de la primirea de către Vânzător a produselor returnate în urma anulării deciziei de achiziție să primească prețul achitat.

În cazul în care Consumatorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea completa formularul de retragere/retur.

Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

Cumpărătorul are dreptul de a refuza produsele comandate dacă coletul în care se află produsul comandat prezintă urme de deteriorare în urma transportului, completând în formularul Curierului acest motiv.

7. Diminuarea valorii Bunurilor returnate

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță, Cumpărătorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Cumpărătorului i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor numai după asumarea datelor tehnice ale produsului stipulate în site și asumarea acestora.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Cumpărătorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real.

Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

În cazul în care Cumpărătorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, acesta este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Accesoriile (manuale de utilizare, cabluri etc.) aflate în cutia Bunului, precum și ambalajul original al acestuia, fac parte integrantă din Bun. Ca urmare, Cumpărătorul are obligația atunci când își exercită dreptul de retragere din contract să îl returneze în ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURĂ DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • produsele care în urma desigilării nu mai pot fi vândute ca noi (solvenți, vopseluri etc).

8. Cesionarea și subcontractarea

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii și produse ce țin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul Cumpărătorului. 

9. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (pe Internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător.

De asemenea, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Întregul conținut al site-ului www.bricolaj-mag.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe și alte date - este proprietatea SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

10. Reclamații privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietății intelectuale

Vânzătorul respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare la adresa de e-mail sau să ne contactați la numărul de telefon, sau la adresa de corespondență, afișate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

11. Confidențialitate

11.1. Informații personale

Cumpărătorul este de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va începe imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute.

Informațiile furnizate trebuie să fie corecte. Optând pentru înregistrare, vă obligați să ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informații, accesați link-ul www.bricolaj-mag.ro/utilizator/detalii-cont, link accesibil doar după autentificarea în cont.

Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. Vânzătorul nu poate fi făcut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

11.2. Securitatea datelor personale

Datele personale ale Cumpărătorului vor putea fi utilizate de către Vânzător pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, poștă sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc. Datele personale ale Cumpărătorului vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii.

Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL.

Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru.

SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL certifică faptul că va respecta drepturile prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum și a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare.

Printre aceste drepturi se numără (enumerarea neavând un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastră personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a cere SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conformă drepturilor prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date;
 3. dreptul de a cere SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
 4. în cazul plăților online, plata serviciilor de pe acest website este efectuată prin intermediul soluțiilor de plată online oferite de EuroPayment Services SRL, Nr. reg.com. J40/9950/2006, CUI RO18773866, și având adresa Str. Mizil, nr. 2C, Bloc Socum, etaj 1, stânga, București, Sector 3, 032265, România, www.euplatesc.ro.

La cererea Cumpărătorului, trimisă în mod scris la adresa office@bricolaj-mag.ro, SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL se obligă să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu respectă Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, și să înceteze prelucrarea datelor personale ale Cumpărătorului.

În vederea eliminării riscului ca datele personale să intre în posesia și să fie folosite abuziv de terțe persoane:

 • SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL și EuroPayment Services SRL garantează securitatea sistemelor informatice.
 • Informațiile privind datele cardului bancar (număr de card, data expirării etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL sau pe serverele EuroPayment Services SRL.
 • În cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastră, sunt introduse direct în sistemele Visa sau MasterCard, iar în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul 3D Secure, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem - introducerea unui cod/parolă secretă știută numai de dumneavoastră, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM.

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI www.bricolaj-mag.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL www.bricolaj-mag.ro, VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.bricolaj-mag.ro ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului vor rămâne în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Cumpărătorului și după obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primește.

Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de către Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

Mesajele de pe site-ul www.bricolaj-mag.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL. Astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor. Datele clienților nu pot fi folosite, și nici furnizate altor părți.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.bricolaj-mag.ro. SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

Prin înscrierea în baza de date a SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL, Cumpărătorul își oferă consimțământul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de către terți: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agenții de stat, guvernamentale sau asociații din domeniul asigurărilor, atunci când legislația specifică prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre etc.

12. Accesul la site

SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL fără acordul scris prealabil al acesteia.

13. Facturare - plăți

Prețurile afișate pe site includ TVA (19%). În condițiile prevăzute de lege, prețurile Bunurilor electronice afișate pe Site, includ Taxa de timbru verde.

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Factura și certificatele de garanție (acolo unde este cazul) se vor trimite Cumpărătorului împreună cu produsele comandate.

Dacă plata se face online, cu cardul de credit/debit este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă oferă informațiile relevante pentru comandă.

Pe site-ul www.bricolaj-mag.ro se acceptă următoarele carduri de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.

14. Riscuri și responsabilități

14.1. Livrare

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

14.2. Transport - Ambalare

În afară de cazul în care este agreat de Vânzător și Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor pe teritoriul României.

În cazul produselor returnate ca urmare a anulării/returnării de către Cumpărător a comenzii, costul de transport este suportat de către Cumpărător.

15. Garanții

Toate produsele comercializate de către site-ul www.bricolaj-mag.ro, cu excepția celor resigilate, beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.

Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul produselor vândute și livrate de pe site-ul www.bricolaj-mag.ro, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de către SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL. În cazul certificatelor de garanție emise de către SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL, vă oferim serviciul "Pick-up & Return" care presupune preluarea și livrarea produselor în condiții de gratuitate.

În cazul în care se constată că reparația produsului nu este caz de garanție, costurile de transport vor fi suportate integral de către Cumpărător.

În cazul certificatelor de garanție emise de producători, produsul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția mărfii pe adresa office@bricolaj-mag.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

În cazul produselor resigilate, certificatul de garanție este emis de către SC BRICOTEHNIK EXPERT SRL, iar garanția nu acoperă aceeași perioadă ca la un produs nou, sigilat.

Perioada de garanție este specificată pentru fiecare produs resigilat în parte.

Condițiile de utilizare, manipulare și transportare a unui produs resigilat sunt aceleași cu cele de la produsele sigilate.

16. Transferul proprietății

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată Cumpărătorului după achitarea acestora de către Cumpărător, la momentul livrării acestora în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

17. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; trimite sugestii, idei, pune întrebări, propune articole sau alte tipuri de materiale, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false.

Vânzătorul își rezervă dreptul, dar nu are obligația de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revizui periodic acest conținut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.bricolaj-mag.ro, transmiteți, în afara cazurilor în care Vânzătorul indică altfel, drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Vânzătorul are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice țară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.bricolaj-mag.ro, cedați dreptul Vânzătorului de a folosi numele dumneavoastră în relație cu materialele postate; garantați că dețineți sau controlați în altă formă dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postați; că materialele postate nu încalcă niciuna dintre condițiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și alte forme de conținut din partea utilizatorilor.

Vânzătorul are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge, orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe Site. Vânzătorul nu este responsabil și nu își asumă responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către alte terțe părți pe Site. BRICOTEHNIK EXPERT SRL are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.

Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului: http://bricolaj-mag.ro/contact, secțiunea Relații clienți. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

18. Publicitatea

BRICOTEHNIK EXPERT SRL poate afișa în paginile sale reclame la produsele din oferta sa. Prin utilizarea www.bricolaj-mag.ro și prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acordul de a primi aceste comunicări cu caracter comercial.

19. Prezentarea ofertei

Vânzătorul își rezervă dreptul de a opera oricând modificări asupra datelor tehnice prezente pe site-ul www.bricolaj-mag.ro, fără o notificare prealabilă. Datele tehnice afișate pe site au caracter informativ și nu constituie o obligație contractuală. Fotografiile prezentate pe site sunt cu titlu informativ și pot exista diferențe între acestea și produsul real.

20. Forța majoră și cazul fortuit

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă această neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră sau caz fortuit. Părțile acceptă că erorile tehnice care pot apărea datorită procesării automate a datelor de pe site sunt considerate caz fortuit.

BRICOTEHNIK EXPERT SRL, afiliații sau în general furnizorii de produse sau servicii nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința lor. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la www.bricolaj-mag.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.bricolaj-mag.ro, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

21. Legea aplicabilă - jurisdicția

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător vor fi soluționate pe cale amiabilă în primul rând. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.

22. Informații privind DEEE

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului și sănătății umane în cazul în care nu sunt colectate selectiv.

Având în vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protecția mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deșeurilor, în temeiul dispozițiilor art. 10 din H.G. 448/2005, privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, clienții vor avea în vedere următoarele:

 • clienții au obligația de a nu elimina deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca deșeuri municipale nesortate și de a colecta selectiv aceste DEEE;
 • colectarea acestor deșeuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispoziția producătorilor de către Autoritățile administrației publice locale care au obligația potrivit art. 5 alin. 1 din HG 448/2005 de a colecta separat DEEE de la gospodăriile particulare și de a pune la dispoziția producătorilor spațiile necesare pentru înființarea punctelor de colectare a DEEE;
 • clienții pot preda DEEE în mod gratuit la punctele de colectare specificate în momentul achiziției unui produs nou din aceeași categorie.

Simbolul care indică faptul că echipamentele electrice și electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roți barată cu două linii în forma de X, ca în imaginea alăturată.

Această pictogramă indică faptul că DEEE nu trebuie amestecate cu deșeurile menajere și că acestea fac obiectul unei colectări selective.

23. Prevederi diverse

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și niciuneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație în numele sau în dauna celeilalte părți.

Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare, scrise sau verbale, dintre Părțile menționate, referitoare la subiectul prezentului Contract.